Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde kalbur saman içinde kimsenin bilmediği diyarlarda Sihirli Orman varmış. Bu ormanda periler, tek boynuzlu atlar, konuşan hayvanlar, konuşan ağaçlar ve bitkiler yaşarmış. Bilge de Sihirli Orman da yaşayan perilerden biri de Bilge imiş.

Bilge çok meraklı, heyecanlı bir kızmış ama sihir kitaplarını okumaktan, büyü derslerine çalışmaktan çabuk sıkılırmış. Sadece verilen ödevleri yapar, daha sonra kitapları bir kenara bırakır ormana çıkarmış. Okulda sınav zamanı gelmiş ve bütün öğrenciler büyü sınavına girmiş tek tek. Bilge de sınava giren öğrencilerden birisiymiş ve sınavda bir çok hata yapmış. Bu durum baş büyücünün dikkatini çekmiş ve Bilge ile konuşmaya karar vermiş. Baş büyücü “Bilge, bugün ki sınavını izledim ve seni çok başarılı bulamadım. Sen zeki ve yetenekli bir kızsın. Derslerine çalışırsan çok iyi bir büyücü olabilirsin” demiş. Bu sözleri duyan Bilge çok mutlu olsun, baş büyücünün güzel sözleri onu heveslendirmiş. “Tamam öğretmenim, artık daha dikkatli olacağım” demiş ve bir süre boyunca derslerine çalışmış, sihir kitaplarını okumuş ama yine sıkılmış ve çalışmayı bırakmış. Baş büyücü bu süre de Bilge’yi izliyormuş. Bir sonra ki sınavda yine istediği başarıyı göstermemiş ve Bilge’nin ailesiyle konuşmaya karar vermiş. Baş büyücü Bilge’nin ailesini aramış ve durumu onlara anlatmış. Aile bu duruma çok üzülmüş ve akşam kızlarıyla konuşmaya karar vermişler. Akşam Bilge okul çıkışı evine gelmiş ve ailecek yemek yemişler. Yemek bitince annesi “Bilge, seninle bir konu hakkında konuşmak istiyoruz” demiş. Bilge “Tabi anneciğim” demiş. Babası “Bilgeciğim, bugün baş büyücü ile konuştuk ve derslerine gereken önemi vermediğini öğrendik. Sen çok yetenekli bir perisin ve Sihirli ormanın en iyi büyücülerinden olabilirsin. Ama çalışmazsan bunu başaramazsın. Biz senin hep iyi yerlerde olmanı istiyoruz” demiş.

Bunu duyan Bilge çok üzülmüş, çünkü ailesini üzmek hiç istemezmiş. Ailesinin yaptığı konuşma onun aklını başına getirmiş ve ormanın en iyi büyücüsü olmak istediği için tekrardan derslerine çalışmaya başlamış. Bu sayede sihir okulunda başarısı yükselmiş. Yıl sonunda okulunu dereceyle bitiren Bilge’ye annesi ve babası bir hediye vermek istemişler. Her perinin bir boynuzlu atı varmış ve Bilge’ye çok tatlı bir at hediye etmişler. Bilge o yaz Sihirli ormanı en yakın arkadaşı Tek Boynuzlu Atı ile keşfetmiş ve bu başarısını bir daha hiç kaybetmemiş. Masal da burada bitmiş.

Daha fazla uzun masal okumak isterseniz Uzun Masallar kategorimizi inceleyebilirsiniz.