Elif ile İyilik Perisi Masalı

Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, güzel bir köyde yaşayan iyi kalpli bir kız varmış. Bu kızın adı Elif’miş. Elif, köydeki herkese yardım eder, zor durumda olanların yanında olurmuş. Onun bu iyiliği dilden dile dolaşır, herkes Elif’i severmiş.

Bir gün, Elif ormanda odun toplarken yaşlı bir adamla karşılaşmış. Adam çok yorgun ve bitkinmiş. Elif hemen yanına gitmiş, ona su ve yiyecek vermiş. Yaşlı adam ona teşekkür etmiş ve “Sen çok iyi bir insansın, sana bir iyilik yapmamı ister misin?” demiş.

Elif, “Teşekkür ederim amca, ben iyiliği karşılık beklemeden yaparım. Sadece siz iyi olun, bu bana yeter.” demiş. Yaşlı adam gülümseyerek, “Gerçek iyilik budur. Ama yine de, sana bir hediye vermek istiyorum.” demiş ve elini cebine atıp küçük bir kese çıkarmış. Kese, içi parlayan altınlarla doluymuş.

Elif altınları görünce şaşırmış ama istememiş. “Ben bunları alamam amca, gerçekten ihtiyacım yok. Siz alın, belki ihtiyacınız olur.” demiş. Yaşlı adam, Elif’in bu cevabı karşısında daha da mutlu olmuş ve “Bu sadece bir sınavdı. Senin kalbinin temiz olduğunu biliyordum, ama yine de denemek istedim. Şimdi ise, sana gerçek bir hediye vereceğim.” demiş ve cebinden bir sihirli taş çıkarıp ovmuş.

Birden, etraf aydınlanmış ve yaşlı adam bir peri kılığına bürünmüş. “Ben iyilik perisiyim. Senin gibi iyilik dolu insanlar olduğu sürece, dünya her zaman daha güzel bir yer olacak. Sana bir dilek hakkı veriyorum. Dile ki, gerçekleşsin!” demiş.

Elif, perinin bu teklifine de şaşırmış ama düşünmeden “Benim dileğim, köyümdeki herkesin mutlu ve sağlıklı olmasıdır.” demiş. Peri gülümseyerek, “Senin dileğin benim için emirdir.” demiş ve kaybolmuş.

O günden sonra, Elif’in köyünde herkes daha mutlu, daha sağlıklı ve daha huzurlu yaşamış. Elif’in iyiliği, tüm köye ışık olmuş. Herkes birbirine yardım etmiş, ekmeğini paylaşmış ve iyi kalpli olmuş.

İşte böylece, Elif’in iyiliği sadece ona değil, bütün köye iyilik olarak dönmüş. Masal da burada bitmiş. Gökten üç elma düşmüş; biri anlatanın, biri dinleyenin, biri de iyilik yapmanın önemini bilenin başına!

Masaldaki ders: İyilik, karşılık beklemeden yapılan bir eylemdir ve bu dünyada iyilik yapanlar her zaman ödüllendirilir. İyilik, domino etkisi yaratır ve sonunda herkese geri döner.