Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde kalbur saman içinde bilinmez diyarların birinde büyülü bir ada varmış. Bu ada da Zambak, Açelya ve Nergis adında üç peri kardeş yaşarmış. Peri kardeşlerin karakterleri birbirlerinden farklıymış. Zambak cesur, Açelya zeki ve Nergis ise çok neşeliymiş.

Günlerden bir gün büyülü adada bir söylenti duyulmaya başlamış. Dağların tepesinde çok değerli bir taş olduğunu üç kardeşte duymuş. Zambak, Açelya ve Nergis hemen bu taşı aramak istemişler ve yola koyulmuşlar. Yürüyüp yürüyüp adanın en yüksek tepesine geldiklerinde, gerçekten de parıl parıl parlayan bir taş görmüşler. Taşı gören ilk Zambak olmuş, hemen koşarak taşın yanına gitmiş. Fakat taşı ellemek için uzandığında taşın olduğu yerde bir çukur açılmış ve Zaman peri çukurun için düşmüş. Daha sonra da çukurun üstünde bir ağ kapanmış, Zambak içeride mahsur kalmış. Açelya hemen çukuru incelemeye başlamış. Zekasıyla çukurun kenarında incecik bir ip olduğunu fark etmiş. Bu ip tuzağı çalıştırıyormuş. Nergis ise neşesiyle kardeşine moral vermiş ve onun oradan kurtulacağına inandırmış. Açelya, ipi dikkatlice çekince, ağ açılmış ve Zambak serbest kalmış. Peri kardeşler çok sevinmişler, hemen birbirlerine sarılmışlar. Yaşadıkları bu olayda hepsine bir ders olmuş. Açelya: “Her gördüğümüz mucizevi şeyin arkasında bir tehlike olabilir. Dikkatli olmazsak, kendimizi zor durumlarda bulabiliriz. O yüzden adımlarımızı dikkatli atmalıyız kardeşlerim” demiş.

Zambak ve Nergis bu sözlere hak vermişler ve bir daha düşünmeden hareket etmemeye karar vermişler. Birlikte adanın keyfini çıkararak mutlu yaşamaya devam etmişler. Masal da burada bitmiş.

Daha fazla kısa masal okumak isterseniz Kısa Masallar kategorimizi inceleyebilirsiniz.